Unelmien kenttä on 2021 jalkapallosta rakentuva yhden päivän mittainen installaatio. 

Tiistaina 24.8.2021. Bolt Arena, Töölö, Helsinki. 

Kentälle asetetaan 2021 jalkapalloa suorakaiteen muotoiseen alkuasetelmaan, jonka jälkeen pallot potkaistaan liikkeelle. Kuka hyvänsä voi vierailla yhden päivän aikana installaatiossa ja leikitellä pallojen meressä. Sinne voi tuoda vanhan pallonsa ja vaihtaa sen uuteen ja samalla sitoutua uuteen unelmaansa. Jokainen pallo kuvaa unelmaa, jokaisella tulee olla mahdollisuus unelmoida ja uskoa unelmiinsa. 

Teoksen suojelija Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori avaa installaation kello 11.00.

Jokainen tarvitsee unelmia - niin lapset kuin aikuisetkin. Elämän mittaan unelmat voivat muuttua ja varmuudella ainakin kehittyvät. Tärkeää on kuitenkin uskoa niihin. Unelmien kenttä - taideinstallaatiolla on viesti siitä, että mikään tilanne tai poikkeusaika ei saisi katkaista oikeutta unelmiin ja tulevaisuuteen.

Tapahtuma on maksuton, esteetön ja matalan kynnyksen taidetapahtuma, jonne toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös koulu- ja erityisryhmät.

 

Unelmien kenttä -installaatiolla halutaan tuoda aikuisten mieliin se ilo ja haaveilu, jolla lapset ja nuoret lähtevät mukaan urheiluun. Usein tämä ilo katoaa nopeasti varhaisten karsintojen ja kovan kilpailun myötä. Luomalla absurdin pallomeren stadionmittasuhteisiin, teos tuo kentälle leikin ja liikkumatilan luovuudelle. Kenttä on auki unelmoinnille. 

- Sophia Ehrnrooth