MISTÄ SINÄ UNELMOIT?

"Nuorena unelmoin, että minusta tulisi pankinjohtaja ja saisin kaikki pankin rahat.

Nyt unelmoin omasta talosta Helsingissä, olen nyt neljäkymmentä ja ajattelen etten tule ostamaan tai itse rakentamaan sitä. Koronan jälkeen en usko siihen enää. Olen yrittäjä ja ajan omaa taksia.

Kaksikymppisenä haaveilin omasta taksiluvasta ja odotin sitä 14 vuotta. Taksiluvat vapautettiin sitten kolme vuotta tämän jälkeen. Nyt unelmoin alan vaihdoksesta, ehkä K-kauppiaaksi.

On tärkeää olla tulevaisuudennäkymä. Toivon, etteivät ihmiset menetä toivoa kokonaan."

Mies, 40

"Olen jo unohtanut mistä haaveilin ennen koronaa, mutta yhtäkkiä muistin että käytiin kaverini kanssa ajoittain suunnittelemattomasti sushi-treffeillä. Pelästyin sitä, että olin melkein unohtanut miten elin vuosi sitten. Päätin että aloitan kirjoittamaan päiväkirjaa, missä muistelen millaista elämä oli aikaisemmin. Haaveilen siitä, että voisin taas käydä spontaanisti sushi-treffeillä."

Nainen, 20

"Suurin unelmani nuoruudessa oli edetä jalkapallossa pitkälle. Satsasin siihen paljon ihan pikkupojasta 18-vuotiaaksi asti. Se oli the goal. Mutta sitten naiset tulivat kuvioihin ja verotti tätä. Olin teknisesti lahjakas, mutta pettynyt itseeni etten satsannut enemmän unelmaani. Ehkä tietty luonteen kovuus puuttui. Valmensin sitten toistakymmentä vuotta junnuja, kunnes muilta töiltä ei jäänyt enää aikaa. Oli avioliitto ja kolme lasta, jotka on nyt kasvaneet aikuisiksi. Mutta mulle tapahtui tragedia 10 vuotta sitten, sillä vaimoni kuoli.

Olen nyt löytänyt uuden rakkauden, hän asuu Yhdysvalloissa. Suurin unelmani olisi, että hän voisi tulla Suomeen ja tänne töihin. Mutta tämän hetkinen tilanne vaikeuttaa tätä."

Mies, 57

"When I was young I wanted to become a pilot. When I got older I felt that there was something inside of me that wanted to become something. Before marriage I dreamed about work, to get money and to become... A man, 

someone to look up to. 

Now for this life I want to keep my family and children close. I dream about safety for my children. I want my boy to become a good man. You know sometimes money can make a good boy bad. My dream is to make a good life for my family in this country or somewhere else."

Mies, 38