Vad drömmer du om?

"Som ung drömde jag om att bli bankdirektör och få alla bankens pengar.

Numera drömmer jag om ett eget hus i Helsingfors. Men jag är redan 40 år gammal och tror inte längre att jag kommer att köpa det eller bygga det. Efter coronan tror jag inte mer på det.

Jag har en egen taxi och är företagare. När jag var 20 drömde jag om en egen taxilicens och väntade på licensen i 14 år. Tre år efter att jag fick den behövdes den inte längre. Nu drömmer jag om att byta bransch, kanske kunde jag bli K-köpman.

Det är viktigt att ha framtidsutsikter. Jag hoppas att folk inte förlorar hoppet helt."

Man, 40

"Jag har redan glömt vad jag drömde om före coronan, men plötsligt mindes jag att vi med min kompis gick på en oplanerad sushi-träff. Jag blev riktigt rädd när jag märkte att jag nästan glömt hur jag levde för ett år sedan! Jag beslöt att börja skriva dagbok om hurdant livet var förr och drömmer om att igen kunna träffas spontant över en portion sushi."

Kvinna, 20

"Min största ungdomsdröm var att nå långt inom fotbollen. Jag satsade stort redan som liten och höll på ända tills jag var 18 år. Det var 'The Goal'. Men sedan kom kvinnor med i bilden och tog upp alltmer av min tid.

Jag var tekniskt skicklig men satsade inte tillräckligt på min dröm, något jag är besviken på mej själv för. Kanske jag inte var tillräckligt tuff och målmedveten. I över tio års tid tränade jag sen juniorer tills andra jobb tog över och jag inte längre hade tid.

Jag gifte mig och fick tre barn som redan är vuxna. För tio år sen drabbades jag av en tragedi när min fru dog. Nu har jag blivit kär på nytt, i en kvinna som bor i USA. Min största dröm är att hon kunde komma till Finland och få jobb här. Men den nuvarande situationen gör det svårt. "

Man, 57

"När jag var ung ville jag bli pilot. När jag blev äldre kände jag klart att jag närde en dröm om att bli något stort.

Innan jag gifte mig drömde jag om jobb, om att förtjäna pengar och bli... en person man beundrar. Nu önskar jag mest att leva ett liv omgiven av familj och barn. Jag drömmer om trygghet för mina barn. Jag vill att min son blir en god man. Du vet ju att pengar kan förvandla en bra person till en dålig. Min dröm är att skapa ett gott liv för min familj i det här landet eller någon annanstans."

Man, 38